Notificacions tipus G+ per al GNOME-Shell

Una de les característiques que més m’agraden del GNOME-Shell és el seu sistema de notificacions gens invasiu. Quan hi ha algun esdeveniment al sistema, ja siga la connexió d’algun dispositiu o un simple missatge de l’Empathy, el shell mostra una notificació a la part baixa de la pantalla.

El problema d’això és que moltes vegades, l’avís és tan poc invasiu, que si estem concentrats en altra cosa a l’escriptori, podem no assabentar-nos. Ho dic per experiència pròpia i sembla que no sóc l’únic.

Marco Barisione ha desenvolupat una extensió per al shell que mostra a la barra superior un petit quadre roig amb el nombre de notificacions que no hem revisat, al més pur estil del Google+.

Instal·lació

Podeu fer servir o bé un repositori ppa per a l’Ubuntu o bé compilar:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome-shell-message-notifier

Quan l’hàgiu instal·lat, eixiu de la sessió o feu un reload al shell. Si l’extensió no és activa, comproveu amb el gnome-tweak-tool si hi apareix.

Per a altres distribucions:
git clone git://git.collabora.co.uk/git/user/bari/shell-message-notifier.git
cd shell-message-notifier
make install

Després d’això haureu de seguir algunes instruccions. Res complicat!

2 thoughts on “Notificacions tipus G+ per al GNOME-Shell

  1. Aquest tipus de publicacions són d’un gran interès i utilitat, estaria bé trobar-ne per l’estil més sovint… aquests petits “trucs” ens faciliten moltes vegades la vida!

    Ànims i gràcies per la informació!

Comments are closed.