El teu blog de Linux en català

Es presenta l'Ubuntu App Developer site

David Planella ha anunciat al seu bloc la presentació final del lloc web «Ubuntu App Developer», enfocat a promoure el desenvolupament d’aplicacions per a l’Ubuntu.

Developer.ubuntu.com hauria de ser ara el punt de referència per a qualsevol tema relacionat amb el desenvolupament d’aplicacions: des de la creació fins a la publicació, compartició, cerca, contribucions… Un lloc que proveirà d’eines els usuaris i desenvolupadors per facilitar i estendre la comunitat en aquesta àrea.

De la mateixa manera que ja passa amb el centre de programari de l’Ubuntu, l’Ubuntu App Developer site inclourà solucions lliures i de pagament. La finalitat és oferir una solució tant per a desenvolpadors de programari liure i programari «comercial».

Una ullada ràpida al lloc

Totes les seccions s’han dissenyat tenint en ment crear un sistema fàcil de creació i comprovació de les aplicacions amb una interfície senzilla amb els següents punts:

  • Get started – una introducció a les eines recomanades amb el flux de treball per al desenvolupament amb l’ubuntu, incloent un vídeo d’inici de menys de 5 minuts per als nouvinguts.
  • Resources – un directori de recursos en creixement continu per donar suport al desenvolupament a l’Ubuntu: documentació de referència, guies, programes d’aprenentatge i molt més.
  • Publish – una guia senzilla per a la publicació d’aplicacions al centre de programari de l’Ubuntu, incloent una secció de preguntes freqüents sobre la publicació d’aplicacions comercials.
  • Community – el lloc per involucrar-se, compartir i participar activament a través d’una xarxa de desenvolupadors amb les mateixes motivacions, incloent un bloc del desenvolupador d’aplicacions.
  • My Apps – una eina en línia per permetre als desenvolupadors d’aplicacions publicar ràpidament al centre de programari de l’ubuntu.

Pàgina de recursos de l'ubuntu.developer.org

GNOME també té el seu centre per a desenvolupadors

Per a aquells qui no ho sapieu, el GNOME ja fa temps que va crear la seua pàgina per promoure el desenvolupament d’aplicacions per a GNU/Linux i l’escriptori GNOME. S’ha d’acceptar que l’estratègia de l’Ubuntu és força més efectiva, com a mínim quant a imatge i organització.

Sembla que l’Ubuntu s’està enfocant cap a un model més com el de l’Android: una plataforma amb un nucli lliure, però repleta d’aplicacions privatives. Veig complicat que això puga donar-se a nivell de distribucions d’escriptori, però he d’admetre que no m’agradaria gaire.

3 comments

  1. Reply

    Tan sigui, en part comercial, com no, bona aposta, ja que atrau a més desenvolupadors i contribuïdors!!

  2. Reply

    Bones Pau,

    Bon article; només un detall: comercial no és el mateix que privatiu. Els programes de pagament al centre de programari de l’Ubuntu tant poden ser de codi lliure com de propietat.

      • Pau on 28 de setembre de 2011 at 17:40
      • Author

      Reply

      Tens raó, David. Ho canvie.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.