El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: Warzone 2100

De cara a aquest cap de setmana, us presentem un joc de tàctica i estratègia en temps real: Warzone 2100. Warzone 2100 és un altre exemple de joc comercial (es va publicar el 1999 per a Windows i PlayStation) que, amb el temps, va alliberar el seu codi, primer parcialment (2004) i finalment de forma completa (2008) sota llicència GPL. Després del seu alliberament, el joc segueix en ple desenvolupament.

Logo de Warzone 2100

Amb Warzone 2100 ens posarem al cap d’un exèrcit que, en època post-nuclear, intenta recuperar la civilització enfrontant-se a les bandes organitzades que controlen el món. Apart del sistema d’estratègia en temps real, en la majoria de pantalles tindrem un temps màxim per a acomplir la missió que se’ns hagi encarregat, augmentant així la sensació d’urgència per a assolir l’objectiu.

Pantalla de Warzone 2100

Pantalla de Warzone 2100

Warzone 2100 està disponible en els repositoris oficials de la majoria de distribucions, o sigui que si el voleu instal·lar ho podeu fer des del gestor de programari propi de la vostra distribució. Per exemple, si utilitzeu Ubuntu podeu fer-ho des del Centre de programari o des del Synaptic.

Batalla al Warzone 2100

Batalla al Warzone 2100

De tota manera, fa poc ha sortit la versió 2.3.7 de Warzone, i en els repositoris hi ha una versió un pèl més antiga (la 2.3.4). La nova versió corregeix diversos errors. Si voleu provar la versió 2.3.7 a Ubuntu, ho podeu fer si primer us configureu el repositori PlayDeb (veieu com fer-ho a la nostra Guia). Un cop configurat el repository PlayDeb, refresqueu la informació dels paquets i podreu instal·lar aquesta darrera versió des del propi Centre de programari. Si no utilitzeu Ubuntu o una distribució basada en aquesta, haureu de recórrer al seu codi font.

Warzone 2100 3 Beta 4

Com he comentat anteriorment, un cop alliberat el codi, els responsables del projecte han continuat el seu desenvolupament, i ja estan treballant en una nova versió major, el que serà Warzone 2100 3. Actualment, tenim disponible la seva quarta versió BETA i, per tant, encara no estable del tot, malgrat que ja sigui una beta avançada. Per si la voleu provar, des d’aquest enllaç podreu descarregar-vos el codi font d’aquesta versió.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.