El teu blog de Linux en català

Attachmate Corporation compra Novell

Els moviments estratègics que s’estan produint en empreses que basen part del seu negoci en el programari lliure ens han sorprès amb la compra de Novell per part de Attachmate Corporation.

Això crea novament una situació d’incertesa important: Novell és propietària, entre d’altres coses, de la famosa distribució SuSE Linux (en la que es basa OpenSUSE) i del codi UNIX original.

Pel que comenten a Barrapunto, la venda serà per un valor de 2.200 milions de dòlars. Una part important d’aquests diners, uns 450 milions, aniran a parar a Microsoft per temes de propietat intel·lectual. Sembla que Microsoft passarà a ser el propietari legal del codi UNIX.

L’acord sembla que portarà a la divisió de Novell en dos: Novell i SuSE. Pel que es comenta, SUSE era l’única divisió «sana» a Novell ja que era la creixia amb més força. Per tant, els fans d’OpenSUSE no tindran els mateixos problemes que OpenOffice.org està tenint després de la compra de Sun per part d’Oracle. Mono continuarà el seu desenvolupament normal.

2 comments

    • Xavi on 23 de novembre de 2010 at 11:29

    Reply

    Certament, seria una llàstima que una empresa tant potent per a GNU-Linux com Novell, prengués un canvi de direcció com li ha passat a Sun…
    I a verue que passa amb Unix…

  1. Reply

    “Per tant, els fans d’OpenSUSE no tindran els mateixos problemes que OpenOffice.org està tenint després de la compra de Sun per part d’Oracle. ”
    Espere, pau, que tingues raó.
    Salut

Deixa un comentari

Your email address will not be published.