Ubuntu 11.04 es dirà Natty Narwhal

Quan encara falten gairebé dos mesos per la publicació d’Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat), avui mateix Mark Shuttleworth ha anunciat el nom que tindrà la versió 11.04, que ha de sortir a l’abril del 2011. En aquest cas, serà «Natty Narwhal» (en català, «Narval elegant»). Així, se segueix la norma establerta que cada versió consta d’un adjectiu i un nom d’animal, tots dos començant per la mateixa lletra, seguint l’ordre de l’alfabet versió a versió (aquest cop tocava la «N»).

Per qui no sàpiga què és un narval (com jo fins fa cinc minuts), es tracta d’una espècie de balena que viu a l’àrtic, i caracteritzada per tenir un ullal molt llarg (de fins a 3 m) i recte, que sobresurt de la boca.

Narval
Narval

Realment, el trobo un nom molt estrany, però aquests noms que sonen estranys ja són habituals en Ubuntu. :-)

A més, ja hi comença a haver propostes per a la versió 11.10. Seguint la norma que hem comentat abans, en aquest cas les dues paraules del nom clau haurien de començar per “O”. De les propostes que hi ha de moment, a mi m’ha agradat «Optimistic Olingo», però segur que el Mark ens sorprèn quan l’esculli.

Font | WebUpd8

6 thoughts on “Ubuntu 11.04 es dirà Natty Narwhal

    1. Havia tornat a aquest fil només per enllaçar aquest vídeo XD. Estava mirant coses dels narvals a youtube, i m’havia topat amb això. Boníssim 😀

  1. Vatuadei, amb ubuntu acabaré coneixent tota la fauna terrestre, quin animal més peculiar això del Narmal ó_Ò

Comments are closed.