Qui contribueix al GNOME?

Al bloc Safe as Milk han fet una ullada a les contribucions del GNOME per veure qui contribueix al seu desenvolupament. No ens ha de sorprendre que les contribucions de voluntaris suposen el percentatge més gran, tot seguit de les contribucions de companyies com Red Hat, Novell o Intel.

De fet, recentment s’ha donat a conèixer que Canonical no arriba a l’1% d’aportacions, cosa que pot semblar estranya quan el GNOME és el seu escriptori per defecte així com ser una companyia molt enfocada al programari lliure. Bé, ací tenim una petita taula amb els contribuïdors més importants al GNOME:

Empresa Enviaments Percentatge
Voluntaris 101823 23.45
Desconegut 73558 16.94
Red Hat 70790 16.30
Novell 45349 10.44
Collabora 21684 4.99
Intel 11160 2.57
Fluendo 10218 2.35
Lanedo 10090 2.32
Independent 8922 2.05
Sun 8862 2.04
Nokia 6183 1.42

Què passaria amb el KDE si es fera la mateixa llista? Vos recomane llegir un article molt interessant que van escriure ja fa un temps a Linux Magazine sobre com es gasten els diners GNOME i KDE.

4 thoughts on “Qui contribueix al GNOME?

  1. Aquestes dades les he vistes fetes servir per criticar Canonical, acusant-la de, realment, no defensar el programari lliure, y no és la primera vegada que llegeixo coses així.

    1. Bé, certament un es pot pensar que atès que Canonical inverteix en programari lliure d’una manera important, el GNOME hauria d’ésser un dels punts principals. No obstant, diria que Canonical té un enfocament diferent que no pas Red Hat o Novell, i és possible que aquesta haja estat la raó del seu èxit.

  2. També cal tenir en compte que hi ha alguns programes que Canonical ha fet per a Gnome, no s’han acceptat des del propi Gnome, i per tant no es consideren com a contribucions de Canonical a Gnome. Per exemple, Computer Janitor, Simple Scan i l’eina de reconeixement de maquinari amb mòduls privatius. O sigui que, si s’haguessin acceptat, la seva contribució seria major (tot i que segurament seguirien quedant lluny de Red Hat):
    http://www.jonobacon.org/2010/07/30/red-hat-canonical-and-gnome-contributions/

    El que ja no sé és els motius pels quals no s’han acceptat aquests programes, ni si això és atribuïble a Gnome, a Canonical o a ambdós.

Comments are closed.