El teu blog de Linux en català

Thunderbird 3.1

Aquesta mateixa setmana s’ha alliberat la versió 3.1 del Thunderbird, el gestor de correu electrònic de Mozilla.

Thunderbird 3.1Us recomano que llegiu la llista completa de característiques d’aquesta nova versió, entre les quals destaquem:

  • S’ha millorat l’auxiliar de configuració de comptes. Ara, quan indiqueu la vostra adreça, intentarà configurar-la automàticament.
  • Us avisarà si detecta que possiblement voleu adjuntar un fitxer, però no ho heu fet.
  • Major nivell de protecció contra el correu brossa, la pesca electrònica i s’ha millorat la privadesa.
  • S’ha millorat l’eina de cerca en els correus electrònics.
  • Gestió de pestanyes millorat respecte de la versió anterior.
  • Des d’un correu electrònic, podreu afegir fàcilment nous contactes a la llibreta d’adreces.

Afegir contactes a la llibreta d'adreces

Afegir contactes a la llibreta d'adreces

Per instal·lar-vos el Thunderbird 3.1, heu d’anar a la pàgina principal del Thunderbird. Des d’aquí us podeu baixar el programa compilat (amb un fitxer .tar.bz2). Per executar el Thunderbird, només heu de descomprimir el fitxer que us heu acabat de descarregar en qualsevol carpeta. Dins aquesta carpeta, hi ha el fitxer «thunderbird», que és el que heu d’executar. És a dir, si heu descomprimit el fitxer a la carpeta «/home/el_vostre_usuari/Thunderbird», per a executar el Thunderbird 3.1 només heu d’executar des d’un terminal el següent:

/home/el_vostre_usuari/Thunderbird/thunderbird

Amb aquest executable, també us podeu crear una entrada al menú principal. A més, trobareu el programa directament en català.

    • Eduard Selma on 29 de juny de 2010 at 23:25

    Reply

    He provat aquest matí el Thunderbird 3.1 i té molt bona pinta, però hi he trobat una pega: el diccionari de català indica que no és compatible amb aquesta versió. Els altres (anglès, francès, castellà italià) funcionaven correctament.
    He provat de baixar la darrera versió de Softcatalà i de can Mozilla, amb el mateix resultat (3.0.1).
    Caldrà esperar una mica, doncs.

    • oriolsbd on 30 de juny de 2010 at 06:59
    • Author

    Reply

    Hola, et refereixes al “Català Language Pack”? A mi també em diu que és incompatible, però de tota manera el Thunderbird 3.1 se’m mostra en català.
    El corrector ortogràfic, sí que em funciona. Del corrector, m’he instal·lat la darrera versió (https://addons.mozilla.org/ca/thunderbird/addon/3369/).

    • pere on 2 de juliol de 2010 at 09:00

    Reply

    He actualitzat de la versió 2.x a la 3.1 i el diccionari de català l’ha carregat i funciona correctament. El que no ha carregat és el complement de “El Corrector” .

    • Eduard Selma on 2 de juliol de 2010 at 12:59

    Reply

    No, el Thunderbird l’he baixat de l’enllaç indicat i en català; el que no funcionava (ni acceptava) era el diccionari català 2.0.2.
    Després de tornar-lo a baixar, descomprimir-lo i reinstal·lar-lo, tot va com una seda, malgrat que la primera instal·lació ho havia provat diverses vegades. Suposo que alguna incoherència amb el fitxer baixat el primer cop, tot i que darrerament no m’havia passat. Potser l’FTP fa alguna comprovació del fitxer descarregat, però HTTP no. O potser ha estat el procés de descompresió del .bz2?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.