El teu blog de Linux en català

Eliminació de nuclis antics a Ubuntu

Cada volta que l’Ubuntu actualitza el nucli a una distribució (estem parlant d’actualitzacions “menors” però no per això menys importants), com per exemple quan es passa del nucli 2.6.31-15 al 2.6.31-16; no s’elimina el nucli anterior, amb la qual cosa ens queden tots els paquets al sistema ocupant espai innecessari. A més, quan el grub s’actualitza agafa tots els nuclis i els mostra al menú d’inici del sistema.

llistat-grub

Això de no eliminar nuclis antics té la seua raó: en cas que el nou nucli instal·lat no funcione, tindrem la possibilitat d’iniciar el nucli anterior del qual estem segurs que funcionava. Ara bé, un cop ja hem vist que el nou nucli funciona bé, hauria de ser possible eliminar els nuclis antics fàcilment. Cosa que, de fet, ho és i es pot fer amb la següent ordre:
dpkg -l 'linux-*' | sed '/^ii/!d;/'"$(uname -r | sed "s/(.*)-([^0-9]+)/1/")"'/d;s/^[^ ]* [^ ]* ([^ ]*).*/1/;/[0-9]/!d' | xargs sudo apt-get -y purge

3 comments

    • Daerun on 13 de desembre de 2009 at 13:09

    Reply

    Jo fa temps vaig trobar el següent mètode per esborrar-los; primer:

    sudo aptitude search linux-image-|grep ^i

    Per sabes els què tens, y després:

    sudo aptitude purge linux-image-versió_del_paquet

    per esborrar-los un a un. Veig que amb el què tu dios es fan servir molts més paràmetres o_0

    • Francesc on 14 de desembre de 2009 at 02:43

    Reply

    Atenció, Pau! L’ordre tal i com està escrita aquí no funciona.

    Els apòstrofs de l’ordre original que apareix a la pàgina de referència han estat canviats per cometes simples d’obertura i tancament. Potser és culpa del CMS, que en copiar el text no n’ha respectat el format original.

    Malgrat aquest petit error, moltes gràcies pel cromo. És un truc molt útil.

    • Pau on 14 de desembre de 2009 at 08:15

    Reply

    Gràcies Francesc, el problema és que ho havia posat entre etiquetes “blockquote” en lloc de “code” i llavors el WordPress ha fet el que li ha donat la gana…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.