El teu blog de Linux en català

Copiar música al nostre dispositiu mp3 amb Rhythmbox

Un dels primers dubtes que ens sorgeix quan instal·lem un sistema GNU/Linux per primer cop és: “Com passo fitxers al meu dispositiu mp3?” En aquesta anotació explicarem com fer-ho amb el programa Rhythmbox, el reproductor de música que ve instal·lat de forma predeterminada en l’escriptori Gnome.

Logo del RhythmboxEl primer que cal fer és obrir el Rhythmbox, i anar al menú “Edita>Connectors”. Els que ens interessen són aquells que comencen per “Reproductors portables”. En veurem dos: un específic per a iPod i un altre per als reproductors MTP (la resta). Activem aquell que necessitem (si no ho tenim clar, els activem tots dos).

Connectors del Rhythmbox

Connectors del Rhythmbox

Un cop activat, ja podem connectar l’aparell a l’ordinador per mitjà del corresponent cable USB. Veurem que el Rhythmbox detecta automàticament el dispositiu, i ens el mostra a la barra lateral de la finestra principal. Si el seleccionem, podrem reproduir des de l’ordinador els fitxers emmagatzemats al dispositiu.

Dispositiu detectat pel Rhythmbox

Dispositiu detectat pel Rhythmbox

La còpia de cançons al dispositiu (sigui del tipus que sigui) és tan senzilla com seleccionar-les de la nostra biblioteca local (ho podem fer tant cançó a cançó, com seleccionar un àlbum o artista complet) i arrossegar-les al dispositiu. Amb aquest mètode, també podem copiar fitxers del dispositiu al nostre ordinador.

Per últim, abans de desconnectar el dispositiu és aconsellable expulsar-lo des del propi Rhythmbox, fent-hi clic amb el botó dret i escollint l’opció “Expulsa”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.