Ubunchu, un manga sobre Ubuntu

Aquesta setmana ens han explicat a Linux und Ich que hi ha a la xarxa un nou manga que tracta sobre Ubuntu. Es diu Ubunchu, i ja hi ha disponibles els dos primers episodis.

Segon episodi d'Ubunchu
Segon episodi d'Ubunchu

Podeu baixar-vos els dos episodis que han aparegut fins ara al blog del DoctorMO. Veureu que el primer episodi està en diversos idiomes, i el segon de moment només en anglès i japonès.

Si algú es vol animar a traduir-lo al català, només cal baixar-se el fitxer font del primer o del segon episodi, descomprimir-lo, modificar els fitxers d’extensió “svg” amb l’InkScape, i executar el fitxer “make-book.sh”. :-)

5 thoughts on “Ubunchu, un manga sobre Ubuntu

  1. Jaja!! Té molt bona pinta, en quan tingui una estoneta me’ls llegiré. Per cert Oriol, no sabia que sabessis alemany, saps que jo vaig estar vivint 13 mesos i mig a alemanya?

    Salut!

  2. Ja m’he llegit el còmic! M’ha fet molta gràcia que s’hagi escrit un manga sobre Ubuntu. I no està gens malament. Bons dibuixos, el text és enginyós i en definitiva, m’ha agradat molt!!! L’únic que m’ha costat una mica és pensar que s’havia de començar a llegir les vinyetes per la dreta (quin error!).

  3. Roger, a la pàgina del DoctorMo pots baixar-te tant la versió d’esquerra a dreta (LtR) com la de dreta a esquerra (RtL). Això sí, en els dos sentits només hi és en anglès i en coreà… :-)

    A mi m’ha agradat molt els dibuixos i el fet que estigui dedicat a Ubuntu. La història en sí tampoc no m’ha apassionat, però ho he trobat curiós.

    Que curiós, Guillem. No he viscut mai a Alemanya (sí que hi he estat un parell de cops) però vaig estar estudiant alemany vuit anys. Actualment, per no perdre l’idioma, segueixo uns quants blogs (tots ells sobre GNU/Linux) i llegeixo un parell de revistes electròniques (també sobre GNU/Linux). :-) Al final, resultarà que les nostres vides es van creuant: el tema de l’alemany, tots dos vam anar a la mateixa conferència del Stallman, … XD

  4. Jajja! Tens raó, el còmic em sí no és cap maravella, però m’ha fet molta gràcia els comentaris que anaven fent cada un dels personatges. Representa molt bé els esteropits que es tenen sobre cada un dels sistemes

Comments are closed.