Recull – 16/5/2009

A diferència d’altres setmanes, aquesta setmana sí que hem tingut algunes notícies interessants que no hem publicat:

Per acabar, un apunt sobre l’anunci que el president del Govern de l’Estat Espanyol va fer al darrer debat de l’Estat de la nació. Zapatero va prometre donar ordinadors a tots els xiquets de cinc anys a tot l’Estat. Moltes veus van alçar-se en contra d’aquesta mesura ja que aquests ordinadors vindrien amb Windows exclusivament.

Finalment s’han fet canvis en la proposta i SÍ INCLOURAN PROGRAMARI LLIURE. Fins i tot Richard Stallman va criticar durament la decissió inicial de Zapatero per vendre el futur d’Espanya a Microsoft. Leire Pajín anuncià despús-ahir que aquests ordinadors inclourien “codi obert” (tal qual) i cada autonomia podrà triar quin sistema operatiu s’instal·larà als portàtils.

4 thoughts on “Recull – 16/5/2009

  1. Bona observació xD Pero és que a més, aqui a Catalunya, de tenir-ne, en tindrem amb finestres; o si no, recordeu l’acord que fa poc fa firmar la Generalitat amb microsoft.

  2. Qui tingui els nens dominarà el futur… no crec que el senyor Gates deixi escapar aquesta oportunitat. Si fa falta regalarà les llicencies pels ordinadors escolars.

  3. A la meva escola (concertada) usen GNU/Linux Ubuntu a tots els ordinadors. Ensenyen a tots els nens, des de ben petits, a usar Open Office (des d’editor de textos fins a bases de dades), modelatge en 3D (Blender i també un altre fet amb qt, diria) i a familiaritzar-se amb els sistemes gnu/linux (crear llançadores, accesos directes i coses d’aquestes).
    S’ha implantat aquest any i tot i que alguns professors ho veuen amb mals ulls, els nens han après molt més ja que s’ha potenciat molt l’assignatura d’informàtica.

Comments are closed.