Phun, i les lleis de la física

Phun és un joc gratuït (però no lliure) que ha estat creat per un estudiant suec on es pot jugar amb les lleis físiques. El nom és bàsicament un lloc de paraules en anglès, ja que “Phun” sona igual que “Fun” (divertit).

El joc permet jugar amb la gravetat i amb els fluïts. A més, ens permet crear molt fàcilment nous elements bidimensionals a l’entorn amb els quals podrem interaccionar de seguida (doneu una ullada al vídeo que posarem al final).

Entre els elements que es poden crear, bàsicament són quadrats, rectangles, cercles o formes lliures. També podem crear cordes i fins i tot líquids i deixar que les forces físiques emulades actuen amb l’escenari. El punt fort del programa és, evidentment, la recreació de les masses, el càlcul de col·lisions i la interacció entre els objectes sòlids i líquids.

Com ja hem comentat, el programa no és lliure, però és gratuït per a usos no comercials. A més, existeixen versions per a Windows, GNU/Linux i MacOS. La versió per a GNU/Linux és un tar.gz que cal descomprimir. A dins trobareu el fitxer “phun”, on haureu de fer doble clic per iniciar el programa (no requereix instal·lació, tot i que és possible que necessiteu instal·lar la biblioteca “glew” si no la teniu instal·lada).

[youtube]0H5g9VS0ENM[/youtube]

One thought on “Phun, i les lleis de la física

Comments are closed.