avatar

Phun, i les lleis de la física

Phun és un joc gratuït (però no lliure) que ha estat creat per un estudiant suec on es pot jugar amb les lleis físiques. El nom és bàsicament un lloc de paraules en anglès, ja que “Phun” sona igual que “Fun” (divertit).

El joc permet jugar amb la gravetat i amb els fluïts. A més, ens permet crear molt fàcilment nous elements bidimensionals a l’entorn amb els quals podrem interaccionar de seguida (doneu una ullada al vídeo que posarem al final).

Entre els elements que es poden crear, bàsicament són quadrats, rectangles, cercles o formes lliures. També podem crear cordes i fins i tot líquids i deixar que les forces físiques emulades actuen amb l’escenari. El punt fort del programa és, evidentment, la recreació de les masses, el càlcul de col·lisions i la interacció entre els objectes sòlids i líquids.

Com ja hem comentat, el programa no és lliure, però és gratuït per a usos no comercials. A més, existeixen versions per a Windows, GNU/Linux i MacOS. La versió per a GNU/Linux és un tar.gz que cal descomprimir. A dins trobareu el fitxer “phun”, on haureu de fer doble clic per iniciar el programa (no requereix instal·lació, tot i que és possible que necessiteu instal·lar la biblioteca “glew” si no la teniu instal·lada).

YouTube Preview Image

Publicat en Jocs | Etiquetat | 1 comentari

Una comentari en l'entrada: Phun, i les lleis de la física

  1. avatar jmaspons diu:

    Curios. Hi ha una alternativa lliure anomenada Step al projecte KDE.No sembla tan maco com el de l’article però ja arribarà.

    http://edu.kde.org/step/

    Thumb up 0 Thumb down 0

Deixa un comentari

Registra't! Així ja no hauràs d'introduir les dades cada vegada i podràs editar els teus comentaris.

*

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>