El teu blog de Linux en català

Carlos Castro, pare de LinEX, expulsat

Carlos Castro és una de les principals raons per les quals LinEX, la primera distribució GNU/Linux regional de l’Estat Espanyol, va aconseguir un gran èxit.

A “petició pròpia”, Carlos Castro ha decidit deixar el càrrec. Evidentment, un càrrec que ja no ocupava amb el beneplàcit dels seus des que va escriure un article al seu bloc (que ja no existeix) criticant durament la política que el seu partit (el PSOE) havia estat duent a terme amb el cànon digital.

“Voler guanyar el Govern només amb el favor d’una classe artística mediocre que no sap viure sense les subvencions i els delmes, és una vergonya. La gran majoria estem d’esquena a eixos especuladors que s’anomenen a sí mateixos “progres” i que mimen aquesta esquerra mendicant de favors.”

Aquesta és una cita en contra del cànon digital per emmarcar. I més encara venint d’un polític del partit socialista. Segons Carlos Castro, la societat d’autors (SGAE) està fent xantatge a l’esquerra.

Ja és coneguda la xifra que, com a mínim, la SGAE s’ha ficat a la butxaca 500.000€ del programari lliure extremeny.

Aquestes crítiques han estat desautoritzades per la Junta d’Extremadura davant de les pressions del Govern central. Aquesta ha estat la raó final per la qual un dels personatges que més ha fet pel programari lliure a l’Estat, ha hagut de plegar.

Rafael Martín Espada, enginyer de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid, serà el seu substitut.

2 comments

    • PellRoja on 8 d'agost de 2008 at 14:26

    Reply

    doncs si,en política en general, ens omplim la boca dient que ens enganyen, especulan, amb els trens de rodalies, i moltes altres coses. I després arriba el dia de les votacions i els tornem a votar.

    Sembla com si ens tapéssim els ulls davant el que fan. Tot i que ell diu que són esquerres, alguns per mi, són de centre tocant una mica a l’ esquerra, i també a la dreta. I enganyen a la gent fent-se passar per esquerres.

    • Pau on 8 d'agost de 2008 at 15:17

    Reply

    Jo crec que la cosa va més enllà de “dreta” o “esquerra”. Es tracta de coherència amb allò que es diu. I la coherència és un bé poc comú a la política.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.