El teu blog de Linux en català

La Wikipedia a l'iPod

Començàvem la setmana parlant de programari lliure i iPods i de nou tornem al tema. Aquesta vegada, parlarem del projecte Encyclopedia in the iPod, amb el qual podrem portar sempre la Wikipedia a la nostra butxaca.

Gràcies al programari generat en el marc d’aquest projecte, podrem instal·lar la Wikipedia en iPods de les generacions I, II, III, IV, mini i photo. En el rerefons el que hi ha en realitat és un lector de llibres electrònics per a l’iPod i les versions en anglès, alemany i italià convertides al format eBook que aquest lector és capaç de llegir.

Wikipedia on the iPod

La Viquipèdia (versió en català de la Wikipedia) de moment no pot ser consultada des del dispositiu de música d’Apple perquè ningú no l’ha convertida encara. No obstant, no cal esperar que els responsables del projecte facin la feina perquè qualsevol pot fer-la, gràcies al programa wiki2ebook que posen a la nostra disposició i que permet convertir textos al format adequat per poder llegir-los a l’iPod.

Instal·lar la Wikipedia en un iPod no l’inutilitza per seguir funcionant com a reproductor de música (malgrat que aquesta és la por de moltes de les persones que es disposen a provar els fruits d’aquest projecte). A més, hi ha documentació disponible per solucionar els problemes que puguin aparèixer durant d’utilització de l’Encyclopedia on the iPod.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.